U bent hier: Home | Downloads | Overlakadvies

Overlakadvies

Hier kunt u verschillende documenten zoals de algemene voorwaarden downloaden.

Dit overlakadvies heeft betrekking op het overlakken van kurkvloeren die in het verleden ook zijn gelakt / overgelakt met Décork elite watergedragen kurklak.

Deze lak kan niet gebruikt worden voor vloeren die voorheen zijn gelakt met een chemische lak. Tevens geven wij geen garantie op de hechting als voorheen een lak van een andere firma is gebruikt.

Werkwijze:

De vloer met een veger of stofzuiger van het losse vuil ontdoen.

De stripper met lauw warm water vermengen in een verhouding 1:10. Dit mengsel over de vloer verspreiden en met een borstel de gehele vloer schrobben. ( een schrobmachine mag ook)

Ca. 5 - 10 minuten laten inwerken en dan nogmaals de vloer schrobben. Daarna het schrobwater en vuil verwijderen/opnemen met een trekker, dweil of waterstofzuiger. Dit dient zeer secuur te gebeuren, daar men moet voorkomen dat de vuilresten opnieuw over de vloer worden verspreid.

Hierna de vloer nog tweemaal nadweilen met schoon water.

Wanneer de vloer goed schoon is, deze zeer goed laten drogen, bij voorkeur een nacht. Na droging kunt u de vloer eventueel licht schuren met fijn schuurpapier en eventueel bijwerken.

Voor gebruik de lak goed doorroeren, en het aantal liters dat u nodig heeft in één grote emmer doen, en vandaar uit lakken. Eem tweede laklaag kan na ongeveer 5 uur worden aangebracht.

24 uur na de laatste laklaag kan de finish worden aangebracht, bij voorkeur in 2 lagen. D e droogtijd hiervan zal ongeveer 1 uur per laag zijn.

Soms bereiken ons meldingen van onthechting. Inmiddels is het voldoende duidelijk dat een nieuwe laklaag op een schone oude laklaag altijd goed hecht. Wanneer er toch onthechting plaats vindt is één van de bovenstaande punten niet goed uitgevoerd. Dit kan ook in de laklaag daarvoor zitten.

Indien er vragen zijn kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

terug
informatie aanvragen
Telefoonnummer: 055 5222680 | info@decork.nl
Privacy Statement | Disclaimer | Eigenwijze.nl