U bent hier: Home | Kurk | Land van herkomst

Land van herkomst

Portugal is vooral bekend vanwege zijn port en Fado muziek. Maar Portugal is meer. Het land van Luis Figo, (voetballer) is een land met een lange, bijzonder rijke historie en een land met een overvloed aan natuurschoon en aan kunsthistorische bezienswaardigheden.

Schilderachtige dorpen, vrouwen in het zwart gekleed, ezelskarren en mensen die gehecht zijn aan tradities, staan voor de geschiedenis van Portugal. Ook zijn de veelzijdige en kleurrijke mozaïeken op huizen en straten indrukwekkend.

De ligging van Portugal en haar verleden hebben ertoe geleid dat in de Portugese keuken veel vis wordt gebruikt. Er wordt wel eens gezegd dat er voor elke dag van het jaar wel een bacalhau-recept is. Het eten van sardines is ook zeer populair zowel onder de Portugezen als onder de toeristen. Ook varkensvlees is een favoriet ingrediënt in de Portugese keuken.  Portugezen behoren tot de grootste rijsteters in Europa. Portugal is het enige Europese land waar Koriander van oudsher onderdeel is van de keuken.

Ook zijn de Portugese wijnen erg bekend. Buiten Portugal zijn vooral bekend de 
port vinho verde en Madeira. De drie belangrijkste wijn regio’s zijn Dao, Alentejo en Estremadura. En verscheidenheid aan interessante landschappen, hooggebergten in het noorden en in de glooiende heuvels in het zuiden vinden we kurkeik, eucalyptus en olijfbomen. Portugal is de grootste producent van kurk en kurkproducten,. In Portugal staan 30% van alle kurkeiken van de gehele wereld. Kruiden zijn onder andere rozemarijn, tijm en lavendel. Kurk- en olijfboomgaarden, korenvelden en in de lente geurende bloemenvelden.

Portugal ligt in de tijdzone van Engeland, de klok moet dus bij aankomst in het land een uur worden teruggezet. Als vakantiebestemming is Portugal misschien wel het meest bekend vanwege het lekkere Middellandse zeeklimaat en zijn bijzondere gastvrijheid.

terugdownload als pdfprint
informatie aanvragen
 
Telefoonnummer: 055 5222680 | info@decork.nl
Privacy Statement | Disclaimer | Eigenwijze.nl